Internetin hyödyntäminen työnhaussa

Internetistä on tullut yksi hyödyllisimpiä keksintöjä nykymaailmassa. Sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää, ja jos olet etsimässä uutta työpaikkaa. Keinoja internetin hyödyntämiseen työpaikan etsimisessä on monia.

LinkedIn

Monien käyttämä, mutta silti monille tuntematon LinkedIn on sosiaalinen media, jota käytetään lähinnä työnhakuun ja jota työnantajat käyttävät sopivien työntekijöiden löytämiseen. Tätä sosiaalista mediaa kannattaa ehdottomasti hyödyntää työnhaussa, ja sinulla ei jo ole täällä tunnusta, se kannattaa ehdottomasti tehdä.

Tee LinkedIniin tunnukset ja täydennä profiiliasi. Se kannattaa täydentää sataan prosenttiin asti, sillä valmiiksi asti tehtyjä profiileja katsotaan enemmän. Kannattaa myös tehdä selväksi, minkä alan töitä olet hakemassa.

Ole aktiivinen sosiaalisissa medioissa

Olipa se sitten LinkedIn, Facebook tai vaikkapa Twitter, kannattaa näissä olla aktiivinen ja kommunikoida muiden alasi ihmisten kanssa. Verkostoidu. Pidä postauksesi asiallisina ja julkaise myös työhön liittyviä asioita, sillä useat rekrytoijat saattavat tarkistaa työtä hakevan henkilön sosiaaliset mediat, jotta henkilöstä saadaan parempi kuva.

Voit myös kertoa sosiaalisissa medioissa etsiväsi tietyn alan työtä, ja seuraamasi henkilöt saattavat vinkata sinulle tuntemastaan työpaikasta.

Netissä löytyvät työnhakusivut

Työnhakusivuja on lukemattomia, ja niitä kannattaa ehdottomasti käyttää hyödykseen. Työpaikkoja on tarjolla tuhansia. Nämä ovat vain todella suosittuja, ja jos haet työpaikkoja tätä kautta, kannattaa yrittää erottua edukseen muista työnhakijoista, sillä työhakemuksia yrityksille saattaa tulla satoja. Jos sivulle on mahdollista rekisteröityä ja ladata sinne oma CV, siitäkin voi olla hyötyä, jos yritysten rekrytoijat etsivät mahdollisia työntekijöitä sitä kautta.

Yrityksien omat sivut

Kannattaa myös lähettää hakemuksia yritysten omille sivuille heidän hakulomakkeidensa kautta, tai jopa suoraan rekrytoinnista vastaavien henkilöiden sähköposteihin. Monet työpaikat ovat kiven alla, ja tätäkin kautta on mahdollista saada jalka ovenväliin.

Käytä hakukoneita hyödyksesi

Useat työpaikat eivät löydy tunnetuilta työnhakusivustoilta, koska heillä ei välttämättä ole aikaa tai halua alkaa käymään kymmeniä tai jopa satoja hakemuksia läpi. Tämän takia kannattaa etsiä oman alasi työpaikkoja myös hakukoneilla (Google, Yahoo, Bing), ja etsiä erilaisilla avainsanoilla tai avainsanayhdistelmillä.

Jos aiempaa työkokemusta ei ole, tai se on alalta jonne et halua työllistyä

Jos aiempi kokemuksesi on alalta, joka on pienentynyt huomattavasti ja työnsaanti on vaikeaa, tai kokemusta ei ole, voit etsiä aloja, jotka ovat olleet suuressa kasvussa.

Etsi kasvavien alojen yrityksiä, jotka ovat rekrytoimassa, ja lähetä heille hakemuksesi ja CV. Voit myös lähettää hakemuksen, vaikka yrityksellä ei olisikaan tällä hetkellä käynnissä hakua uusille työntekijöille. Mitä haittaakaan siitä olisi?

Harkitse oman blogin perustamista

Blogit ovat tänä päivänä todella suosittuja, ja niistä saattaa olla hyötyä työnhaussa. Monet ihmiset ovat saaneet työpaikkoja tai työtarjouksia blogiensa kautta. Blogisi pitäisi kertoa juuri sinusta ihmisenä ja alasi ammattilaisena. Sisällytä blogisi etusivulle pienimuotoinen tarina itsestäsi ja töistäsi. Voit myös laittaa blogiisi esimerkiksi portfolion tai CV:n.

Jos innostut blogaamisesta, voit aina tehdä toisen blogin kertoen muista asioista kuten harrastuksista tai muusta sellaisesta, mutta kannattaa pitää työ ja huvi erillä toisistaan. Jos olet innokas jalkapallofani niin se ei tarkoita, että kannattaisi luetella euro 2020 lohko f alusta loppuun. Sen sijaan kannattaa keskittyä omaan osaamiseen enemmän kuin kiinnostuksen kohteisiin.

Kaiken kaikkiaan internet on täynnä mahdollisuuksia ja työnhaku internetissä on nykyaikaa. Siitä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti.